Om produksjonen

Alle våre spesialiteter blir laget for hånd i vårt eget røkeri i Kvisvik i Nordmøre – helt fritt for kunstige tilsetningstoffer.

Laksen saltes og krydres før den så blir sakte kaldrøkt i mellom tre og fem dager med vår egen røykesponblanding. Denne tidkrevende prosessen gir laksen den helt unike smaken du kun får fra Franks Spesialiteter!

Etter røyking blir de ferskrøkte filétene vakumpakket til salg, eller videre behandlet til våre andre spesialiteter. Det taes ingen snarveier, alle våre produkter lages av den samme gode røkelaksen.

Vår unike lufttørkede røkelaks blir tørket i frisk kystluft i rundt to uker etter røyking, til konsistensen er akkurat riktig. Lufttørkingen gir laksen en mer konsentrert smak med kraftigere røykpreg og en mindre fuktig konsistens. Vår lufttørkede laks er et sesongprodukt, og veldig væravhengig. Lufttørring kan kun gjennomføres mellom september/oktober og fram til mai/juni ut i fra værforholdene.

Andre røkte laksefiléter blir skåret i biter og lagt i en krydret oljemarinade, eller finhakket og tilsatt krydder.

Alle våre produkter, samt våre produksjonslokaler, har blitt inspisert og godkjent av Mattilsynet.





Røkte laksefiléter hengt opp til lufttørking.



Salting av laksen før røyking.



Laksen blir skåret opp i skiver og biter.



Oppveiing og innpakkning av det ferdige produktet.